Durata de livrare: 1-3 zile lucrătoare
Ulei din Nuca de Cocos dezodorizat, 100% natural, 250ml, ADAMS SUPPLEMENTS
Ulei de cocos nehidrogenat, fara gust (insipid) si fara miros specific (inodor).
Uleiul de cocos se poate folosi atat in alimentatie, cat si in cosmetica.
Uleiul de cocos este obtinut prin presarea miezului de nuca de cocos, este filtrat, curatat si dezodorizat pana cand acesta este complet incolor si fara miros.
Ulei de cocos extravirgin inodor. Acesta se foloseste in produse in care nu dorim sa se simta aroma de cocos, dar care sa ofere toate ingredientele nutritive benefice.
Uleiul de cocos care contine grasimi saturate nu pare sa fie deloc nociv, dimpotriva. Multe studii realizate pe populatiile din Pacific au aratat ca acesti oameni isi iau 30 - 60% din calorii din acest tip de ulei, insa in randul lor bolile cardiovasculare pur si simplu nu exista, nemaivorbind de Alzheimer. Aceste grasimi imbunatatesc sanatatea inimii, ajuta tiroida, accelereaza metabolismul, ajuta la pastrarea unei greutati normale si chiar in cura de slabire si sunt benefice sistemului imunitar.
Ulei de cocos imbunatateste digestia si absorbtia vitaminelor liposolubile, minerale si aminoacizi. Acesta este bogat in polifenoli, vitaminele E si K, precum si minerale ca fier si altele. Nuca de cocos este un antioxidant natural, imbunatateste sistemul imunitar, ajutand organismul sa lupte cu virusii si bacteriile. Ajuta, de asemenea, la boli cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea arteriala, colesterol ridicat si previne ateroscleroza. Este indicat si in Parkinson si Alzheimer.
Uleiul de cocos face ca organismul sa foloseasca grasimea pentru energie in loc sa o stocheze, asa explicandu-se de ce nu ingrasa, ci dimpotriva.
Pentru ca regleaza greutatea, preintampina astfel diabetul de tip 2. Folosirea regulata a uleiului de cocos va face ca ranile sa se vindece mai usor, iar sistemul imunitar sa fie vizibil mai puternic. Unele studii au demonstrat chiar ca are proprietatea de a creste performantele fizice.
Ulei din Nuca de Cocos (Cocos nucifera)
Uleiul de cocos se obtine din pulpa de cocos proaspata sau din lapte de cocos prin centrifugare sau presare.
Ulterior, el este rafinat pentru a-i inlatura mirosul (de unde si denumirea „dezodorizat”), astfel incat sa fie potrivit pentru orice tip de utilizare doresti.
Valoare energetica: 388 kcal,
Acizi grasi saturati: 94,17%,
- Monosaturati: 0,75%,
- Polisaturati: 1,23%,
Carbohidrati: 0%,
Proteine: 4 mg
Aspectul lichid translucent la peste 24 grade C, se solidifica sub aceasta temperatura si devine alb. Aceasta transformare nu modifica proprietatile produsului. Prin topire uleiul devine transparent ca apa de izvor, in cazul in care ramane alb nu este un ulei ci crema de cocos.
Pastrare: in loc uscat, ferit de caldura si lumina.
Este recomandat pentru gatit sau prajit termic.
Spre deosebire de uleiurile alimentare obisnuite, uleiul de cocos dezodorizat este perfect pentru gatit, intrucat, tratat in conditii de temperatura crescuta, el nu isi pierde calitatile nutritive.
Il poti folosi la fel de bine ca atare, combinandu-l in smoothiuri delicioase, dar si in prajituri coapte in cuptor sau in preparate complexe si chiar si la prajit.
Faptul ca nu are nici un fel de miros il face cu atat mai potrivit, in special pentru cei care nu isi doresc sa simta mirosul de cocos, dar doresc sa se bucure de beneficiile sale.
Pastreaza uleiul de cocos pentru gatit la loc uscat si racoros si tine-l la cald numai cu putin timp inainte de folosire, pentru a avea consistenta potrivita.
Daca uleiul tau de cocos dezodorizat se intareste, nu trebuie sa te sperii, el nu s-a alterat. De fapt, aceasta este o caracteristica obisnuita a uleiului de cocos. Pt ca la temperaturi de sub 20-22 degrade, acesta capata o consistenta mai solida, dar devine lichid in prezenta caldurii intr-un timp foarte scurt